Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

New version:1.4.0 YAESU FT-950/2000/5000



Επειδή το πρόγραμμα δίνει την δυνατότητα ανάγνωσης σημάτων σε κλίμακα dbm με ακρίβεια 1 db οπωσδήποτε πολύ καλλίτερη μέτρηση από ότι το S-Meter του πομποδέκτη με αποτέλεσμα και με την δυνατότητα καταγραφής της κορυφής του σήματος σε κλίμακα dbm να μετατρέπεται το s-meter του προγράμματος σε εργαστηριακό όργανο ακριβείας καταγραφής σημάτων , για τον λόγο αυτό η έκδοση 1.4.0 δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να διατηρεί αρχείο καταμέτρησης σημάτων για εξαγωγή αξιόπιστων αποτελεσμάτων στα διάφορα πειράματα του.
Πως λειτουργεί το αρχείο
Αφού έχουμε στην συχνότητα τον σταθμό που θέλουμε να καταγράψουμε κάνουμε κλικ στο κουμπί Max dbm του κεντρικού παραθύρου ώστε να αρχίσει να καταγράφει το πρόγραμμα την κορυφή του σήματος του σταθμού που ακούμε κατόπιν κάνουμε κλικ στο κουμπί ADD εκεί που δείχνει το βέλος 5 αμέσως στα πεδία Band , Freq, Report_Signal έχουν συμπληρωθεί τα πεδία από εμάς μένει να συμπληρώσουμε το STATION_CALL (υποχρεωτικό πεδίο) και τα (προαιρετικά πεδία) ANTENNA , RIG , POWER , NOTES. Εδώ το μόνο που πρέπει να προσέξουμε είναι ότι πρέπει να πατήσουμε το κουμπί SAVE που δείχνει το βέλος 5 πριν τελειώσει την εκπομπή του ο σταθμός επειδή το πεδίο REPORT_SIGNAL ενημερώνεται αυτόματα από την εφαρμογή υπάρχει ο κίνδυνος να σταματήσει την εκπομπή ο σταθμός και να αρχίσει να εκπέμπει κάποιος άλλος σταθμός ο οποίος αν είναι χαμηλότερος δεν υπάρχει πρόβλημα αν είναι όμως πιο δυνατός τότε θα εισαχθεί στο πεδίο REPORT_SIGNAL το δικό του πιο δυνατό σήμα και έτσι αν αποθηκεύσουμε την εγγραφή θα είναι πλαστή.
Όταν θα πάμε για δεύτερη καταμέτρηση πρέπει πρώτα να μηδενίσουμε το πλαίσιο κορυφής σήματος αυτό γίνεται κάνοντας κλικ στο κουμπί Clear dbm που δείχνει το βέλος 3 , αυτό το κουμπί εμφανίζεται όταν κάνουμε κλικ στο κουμπί max dbm για να αρχίσει η καταγραφεί κορυφής σήματος.
Το βέλος 6 δείχνει το κουμπί Edit με το οποίο μπορούμε να επεξεργασθούμε μία εγγραφή μας. Δίπλα του υπάρχει το κουμπί DELETE με αυτό μπορούμε αφού επιλέξουμε κάνοντας κλικ στην συγκεκριμένη εγγραφή πάνω στον πίνακα να την διαγράψουμε . Δίπλα στο κουμπί Delete υπάρχει το κουμπί REFORMAT με αυτό μπορούμε να ξανά απαριθμήσου με το πεδίο NUM_REC για τυχόν ανακολουθία ύστερα από κάποια διαγραφή.
Το αρχείο διαθέτει ένα ισχυρό μηχανισμό εύρεσης εγγραφών με κριτήρια τα πεδία τα οποία μπορούμε να τα επιλέξουμε από την λίστα που θα εμφανισθεί κάνοντας κλικ εκεί που δείχνει το βέλος 1 , το βέλος 2 δείχνει το πλαίσιο εισαγωγής χαρακτήρων του ερωτήματος μας στην βάση δεδομένων ανάλογα του πεδίου που έχουμε επιλέξει , τα αποτελέσματα του ερωτήματος θα εμφανισθούν στον πίνακα.
Το βέλος 4 δείχνει το κουμπί εξαγωγής όλων των εγγραφών σε μορφή Excel ώστε να μπορεί ο χρήστης να επεξεργασθεί επιπλέον τα δεδομένα ή να τα εκτυπώσει , προϋπόθεση για να λειτουργήσει αυτή η δυνατότητα εξαγωγής σε format Excel πρέπει να έχετε εγκατεστημένα τα Microsoft Office.

Download software YAESU FT-950/2000/5000 Version:1.4.0 Click Here

Βίντεο της καταγραφής σημάτων.



73 de SV1HAG

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog αυτό είναι αυστηρά τεχνικό ραδιοερασιτεχνικό και είναι δεκτά μόνο σχόλια τεχνικής φύσεως των πειραμάτων ή των κατασκευών που αναρτώνται στο blog . Σχόλια άλλου τύπου διαγράφονται.