Κυριακή 15 Απριλίου 2012

Control Temperature for Cooling system



Στις δύο προηγούμενες αναρτήσεις μου , είχα δείξει δύο project το πρώτο ήταν το Control Parallel port , με το οποίο είχαμε την δυνατότητα μέσα από το πρόγραμμα να δώσουμε 8 εντολές μέσου της παράλληλης πόρτας του υπολογιστή και να οπλίσουμε π.χ. 8 ηλεκτρονόμους οι οποίοι με την σειρά τους θα ενεργοποιούσαν κάποιες συσκευές όπως αυτόματο πότισμα , φώτα ασφαλείας , κάμερες , καλοριφέρ κ.λ.π.
Το δεύτερο project ήταν η κατασκευή ενός θερμομέτρου ακριβείας για τον υπολογιστή μας με το ψηφιακό αισθητήρα DS1621 με την δυνατότητα για την συγκεκριμένη κατασκευή ανάγνωσης από δύο αισθητήρες . Τώρα έχοντας κατασκευάσει αυτά τα δύο project δες τε πως στις προηγούμενες αναρτήσεις , θα δημιουργήσουμε έναν αυτόματο έλεγχο για την ψύξη κάποιου μηχανήματος π.χ. πομποδέκτη σε remote συνθήκες κ.λ.π. (οι εφαρμογές είναι πάρα πολλές φαντασία να έχετε). Την εργασία αυτήν θα την κάνει ο υπολογιστής μας με το πρόγραμμα που έχω φτιάξει το Control Temperature for Cooling system και το hardware των δύο project . Ο αυτοματισμός αυτός διαθέτει ένα πανεύκολο (επίτηδες) hardware ώστε να μην αποθαρρυνθούν οι αρχάριοι , δεν χρησιμοποιούμε SMD ούτε PIC που θα χρειασθεί να τα προγραμματίσετε , χαμηλό κόστος , άνετα μπορούμε να το φτιάξουμε σε μια διάτρητη πλακέτα ώστε να αποφύγουμε την αποτύπωση και την αποχάλκωση της πλακέτας και ισχύει βέβαια ο άγραφος κανόνας που αναφέρεται για τους μικροελεγκτές (όσο το υλικό μέρος μιας κατασκευής είναι απλό το ενσωματωμένο λογισμικό είναι πολύπλοκο ) , αλλά αυτό δεν σας ενδιαφέρει γιατί το λογισμικό σας το παρέχω και είναι δωρεάν .
Δυνατότητες του προγράμματος



1) Αναγιγνώσκει δύο αισθητήρες θερμοκρασίας υπάρχει δυνατότητα μέχρι οκτώ με τροποποίηση του προγράμματος.
2) Μετατρέπει αν θέλουμε τις ενδείξεις σε βαθμούς Κελσίου ή Φαρενάιτ.
3) Καταγράφει αν θέλετε τις θερμοκρασίες και των δύο αισθητήρων χρονικά.
4) Δίνει εντολή να οπλίσουν μέχρι και οκτώ ηλεκτρονόμοι αφού επιλέξουμε την επιθυμητή θερμοκρασία ενεργοποίησης του ψυκτικού μηχανήματος και από τους 2 αισθητήρες.
5) Έχει δυνατότητα εκκίνησης με το φόρτωμα των Windows ώστε σε μια διακοπή ρεύματος και αφού έχετε κάνει την ανάλογη ρύθμιση στα Bios του υπολογιστή σας ώστε να επανεκκινεί μόνος του ο υπολογιστής με τον ερχομό του ρεύματος (220Volts) , έτσι εξασφαλίζεται ο αδιάκοπτος έλεγχος της θερμοκρασίας που επιτηρούμε μια που το πρόγραμμα αποθηκεύει της ρυθμίσεις μας.
6) Δοκιμάστηκε και λειτουργεί σε Windows XP & 7.

Download Program Control Temperature for cooling system click here

73 de sv1hag

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog αυτό είναι αυστηρά τεχνικό ραδιοερασιτεχνικό και είναι δεκτά μόνο σχόλια τεχνικής φύσεως των πειραμάτων ή των κατασκευών που αναρτώνται στο blog . Σχόλια άλλου τύπου διαγράφονται.