Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Voltmeter for PC using PIC16F876A


Το project αυτό είναι ένα ψηφιακό βολτόμετρο για τάσεις από 0-24 V. ,  χρησιμοποιώ τον PIC16F876A ο οποίος εμφανίζει την τάση προς έλεγχο σε μια οθόνη LCD 2 x 16 και στέλνει μέσου σειριακού δίαυλου τα δεδομένα στον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Εκεί μια εφαρμογή με το όνομα DVM αναλαμβάνει να εμφανίσει στην οθόνη του υπολογιστή τα δεδομένα καθώς και να τα καταγράψει με ημερομηνία και ώρα ανά δευτερόλεπτο. Επίσης η εφαρμογή έχει την δυνατότητα να θέτει σε συναγερμό όταν η επιτηρούμενη τάση ξεπεράσει τα όρια μέγιστου και ελάχιστου που θα της έχουμε τοποθετήσει.
Το πρόγραμμα καθώς και το HEX για τον προγραμματισμό του PIC16f876A κάντε κλικ εδώ.
Donload program & HEX click here.




2 σχόλια:

  1. kalhspera file mou to anoigw to programma kai den mou dexnei volt ...mou denei oti exw 0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε dexter το blog αυτό το δημιούργησα όχι για να ανακαλύψω την Αμερική την ανακάλυψε ο Κολόμβος πριν αρκετά χρόνια απλά το δημιούργησα γιατί πολλά σχέδια στο ίντερνετ που κυκλοφορούν είτε λειτουργούν είτε άθελα ή σκόπιμα ΔΕΝ λειτουργούν . Στο blog αυτό ότι αναρτάται λειτουργεί δεν έχω κανένα όφελος να κρύψω κάτι ή να παραπλανήσω κάποιον με τα σχέδια μου για αυτό μπαίνω και στο κόπο να βιντεοσκοπώ τα project για το λόγου του αληθές . Αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορώ να μπω στην διαδικασία επειδή δεν υπάρχει χρόνος να απαντώ στις ερωτήσεις σαν την δικιά σου , απαντώ μόνο σε ερωτήσεις σχεδιαστικές αν δηλαδή κάποιος εντοπίσει κάποιο λάθος δικό μου στην σχεδίαση. Άρα αν τα έχεις κάνει όλα σωστά όπως στο σχέδιο δεν υπάρχει περίπτωση να μην δουλέψει αυτή είναι η απάντηση μου στην ερώτηση σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το blog αυτό είναι αυστηρά τεχνικό ραδιοερασιτεχνικό και είναι δεκτά μόνο σχόλια τεχνικής φύσεως των πειραμάτων ή των κατασκευών που αναρτώνται στο blog . Σχόλια άλλου τύπου διαγράφονται.